Terméklista

SZÁRÍTOTT PAPRIKÁK

• NUMEX TWILIGHT – enyhén csípős   ELFOGYOTT!

Kellemes fűszeres íz, amely könnyed és egyben csípős is! Tűzpiros chili, az egyik legkedveltebb szárított paprika a visszajelzések alapján. Ízletesebbé teszi az ételeket, és akár őrleményként is felhasználható. Mozsár vagy kávédaráló segítségével, otthon is elkészíthetjük saját őrleményünket.
 15g / 1550,- ft 

• HABANERO ORANGE – nagyon csípős

Jellegzetes karibi íz, egyedi illat! A világ egyik legkedveltebb chilipaprikája, de már közel sem a legerősebb. Karakteres illata – ami jellemzően barackra vagy mangóra emlékeztet – , gyorsan és aktívan átjárja az ételeket. Nagyon erős! – óvatosan bánjunk vele!
 15g / 1950,- ft 

• BHUT JOLOKIA CHOCOLATEextrém csípős!!!  ELFOGYOTT!

A legízletesebb chilipaprikák egyike az extrém kategóriában. Jellegzetesen a Capsicum chinense chili fajtához, gyümölcsös ízzel és egyedi aromával rendelkezik. Friss és szárított Bhut Jolokia fogyasztásra csak azok vállalkozzanak, akik nagyon bátornak érzik magukat ahhoz, hogy megkóstolják belülről a lángot ツ
Vigyázat! – extrém erős, ezért feldolgozásnál használjunk gumikesztyűt és védőszemüveget is! Gyerekektől tartsuk távol!
 10g / 1950,- ft 

FELDOLGOZOTT TERMÉKEK

• ÉDES CHILILEKVÁR – enyhén csípős

A Fresno egy gyümölcsös ízű chilipaprika, ami a hőkezelés hatására enyhén füstös-édes ízűvé válik. Mi azt szerettük volna hogy lekvár legyen belőle, ezért házasítottuk egy kevés befőzőcukorral és almaecettel. A tesztelés után egy szóval tudtuk jellemezni: egyszerű és tökéletes! Az egyik legkedveltebb termékünk, ami szegediesen mondva amolyan “köll még ízű”…
Sajtokhoz, párolt húsok mellé vagy akár önmagában mártogatósnak is megfelel!
 100g / 1250,- Ft       190g / 1850,- Ft 

• TÜZES MÁRTOGATÓS – enyhén csípős   ELFOGYOTT!

Saját termesztésű Jalapeno chilipaprika és az őszi lédús alma házassága. A pikantéria kedvéért került bele egy kis borecet és egy gondolatnyi fahéj. Befőzőcukorral készült. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretik az almaszószt chilivel (hűha…)
Sajtok, zöldségek, hideg húsok mellé kiváló, de a sült burgonya sem dobja le magáról!
 100g / 1250,- Ft       190g / 1850,- Ft 

• TÜZES MÁRTOGATÓS – közepesen csípős   ELFOGYOTT!

A farmon nevelkedett  Jalapeno chilipaprika, a friss lőszi alma és a zamatos Habanero orange chilipaprika szuper jól kiegészítik egymást. Befőzőcukor, borecet, gondolatnyi fahéj és egy nagy adag szeretet hozzáadásával készítettük.
Sült zöldségek, pirítós, grillezett- és sült húsok mellé a legjobb választás, de önmagában sem lehet neki ellenállni!
 100g / 1250,- Ft       190g / 1850,- Ft 

• HABANERO CHILILEKVÁRnagyon csípős!  ELFOGYOTT!

Saját termesztésből származó Habanero orange és friss lédús őszi alma házasságából született meg ez a pikáns chililekvár. Elkészítéséhez befőzőcukrot-, és a tagadhatatlanul mediterrán ízvilághoz egy kevéske almaecetet adtunk. Elképesztően megbolondítható vele egy szelet pirítós, de bevállalós gyerekek akár palacsintára is kenhetik  ツ
A lekvár felirat ne tévesszen meg senkit, mert ez nem egy hagyományos cuki-leki, hanem egy frissítő lórugás.
Sült-, rántott- és pácolt húsokhoz, továbbá saláta dresszingként vagy akár mártogatósként is felhasználható.
 100g / 1450,- Ft       200g / 1950,- Ft 

• JALAPENO CHILIPÜRÉ – enyhén csípős   ELFOGYOTT!

Frissen szedett, érett piros Jalapeno paprikából készítettük ezt a házi erőspistát. Az érett és vegyszermentes jalapeno paprikát ledaráltuk, adtunk hozzá sót és fehérborecetet, majd ezt a kis mixet összefőztük…, de csak rövid ideig az íze kedvéért! Kellemesen csípős darált paprikapüré lett belőle,  ami egyben fűszeres, zamatos és finom. Szinte minden ételhez felhasználható, aminek csak egyéni ízlésünk szabhat határt.
Felhasználható szószok, levesek, pörköltek, párolt/grillezett zöldségekhez és húsokhoz és szinte minden ételhez, ami kívánja a pirospaprikát.
Összetétel: Jalapeno, só, borecet
 180g / 1950,- Ft 

• HABANERO CHILIPÜRÉ – nagyon csípős!

A farmon nevelkedett Orange Habanero paprikából készítjük. Az alapos válogatás után a chiliket megmossuk, feldaraboljuk majd konyhai robotgépben felaprítjuk, már már szinte daráljuk.
A tartósítás végett került bele só és fehérborecet. Fogyasztását elsősorban azoknak javasoljuk, akik már tapasztalt chili evők és szeretnek izzadni evés közben :))
Pizza, hamburger és frissen sültek mellé bátor és tökéletes választás. Tüzes pácként önállóan is felhasználható!
Összetétel: Habanero orange, só, borecet
 100g / 1450,- Ft      200g / 2050,- Ft 

fuszer_farm_elvalaszto

A friss paprikákat – fajtától függően –  kizárólag szezonális időszakban értékesítjük (július-október)