Rólunk

Egyszer volt, hol nem volt…
Megálmodtunk egy csodás telket, azt hogy lesz egy kényelmes otthonunk, háziállatok, és egy valóságos ehető kertünk. Akartuk érezni milyen az, amikor a természet beköltözik az életünkbe! Ami fordítva is igaz, hiszen mi költöztünk a természet lágy ölébe. Szép és nagy területünk van, ezért a jövőre gondolva több ezer fát ültettünk, a telekhatárba örökzöldek sorakoznak.

Óvjuk és tiszteljük földünket!

fuszerfarm-chilifarm

 

Már az első évben megtermeltük a saját-, és családunk részére elegendő zöldségféléket. A következő évben több konyhakerti zöldséget, salátát, paprikát, paradicsomot és hagymát ültettünk. A palántákat a helyi piacról szereztük be, idős bácsikáktól és nénikéktől. Barátoktól is kaptunk különleges magokat, mint például a Japán Fekete Paradicsom (Japanese Black Trifele Heirloom), vagy a szivárvány színeiben pompázó Mangold (Swiss Chard), ami valójában a régi magyar kertek lakója. Nagy örömmel szedjük és fogyasztjuk a farmon termelt zöldséget-gyümölcsöt, mert…

Ehető kertünk van!

Fűszerfarm kompis

 

Egész évben komposztálunk, minden szerves hulladékot a komposztra teszünk. Kétévente, többszöri átforgatás után rostálunk ki belőle úgynevezett komposzt humuszt, amit a palántázás előtt beledolgozunk a földbe (nálunk homok). Nagy kihívás számunkra, hogy vegyszerek nélkül próbáljuk termeszteni növényeinket, kisebb-nagyobb sikerrel. Csalánázalékot használunk a betegségek megelőzésére, továbbá lombtrágyaként és növényvédő szerként is tökéletesen működik.

Fűben – fában az egészség!

 

…és eljött a harmadik év, amikor már nem vettük, hanem mi ültettük magról, és magunk palántáztuk a zöldségeket. Mivel nagy fűszernövény és chilipaprika kedvelők vagyunk, ezért nagy arányban ezekre fókuszáltunk.

Organikus kertészetből szereztük be a chili magokat, csírázási arányuk közel 90% -os, ami igencsak jónak mondható. Minden vásárolt magot elültettünk, és olyan sok chilipaprikánk lett, hogy Őstermelők lettünk  ツ
Fűszernövényeket, különleges paradicsomot és chilipaprikát termelünk, melyek nagyobb részét szárítjuk és feldolgozzuk.

 

Kellemes olvasást és hasznos időtöltést kívánunk a weboldalon!

Gabriella és István