Szárított Chili

szaritott-chilipaprika

Az egyik legősibb, legegyszerűbb formája a fűszerek-, zöldségek- és gyümölcsök tartósításának
a dehidratálás (szárítás, aszalás)

 

A magvetéstől a betakarításig, saját magunk neveljük és gondozzuk növényeinket. Az alapos kézi válogatás után a paprikákat alaposan megmossuk, majd aszalóba tesszük és a legoptimálisabb hőfokon szárítjuk, ügyelve arra hogy megmaradjon a fajtára jellemző íz és csípősség.
Bátran kijelenthetjük: aszalás közben egy új dimenzió nyílik meg előttünk az illatok-, aromák- és a színek világában. Egy erőteljes karamellizált, édeskés illatfelhő borítja be a környezetet… (próbáld ki, megéri). A megráncosodott külső ne tévesszen meg senkit, mert a csípősség az garantáltan megmarad!


NUMEX TWILIGHT
– enyhén csípős

Kellemes fűszeres íz, amely könnyed és egyben csípős is! Tűzpiros chili, az egyik legkedveltebb szárított paprika a visszajelzések alapján.
Ízletesebbé teszi az ételeket, és akár őrleményként is felhasználható. Mozsár vagy kávédaráló segítségével, otthon is elkészíthetjük saját őrleményünket.

 

HABANERO ORANGE – nagyon erős

Jellegzetes karibi íz, egyedi illat!
A világ egyik legkedveltebb chilipaprikája, de már közel sem a legerősebb.
Karakteres illata – ami jellemzően barackra vagy mangóra emlékeztet – , gyorsan és aktívan átjárja az ételeket.


Feldolgozásnál használjunk gumikesztyűt és védőszemüveget is!
Gyerekektől tartsuk távol!

Nagyon erős! – csak óvatosan!

 

 

 

bhut-jolokia-dried

 

BHUT JOLOKIA CHOCOLATE – extrém erős

A legízletesebb chilipaprikák egyike az extrém kategóriában.
Jellegzetesen a Capsicum chinense chili fajtához, gyümölcsös ízzel és egyedi aromával rendelkezik.
Nyers és szárított Bhut Jolokia fogyasztásra csak azok vállalkozzanak, akik nagyon bátornak érzik magukat ahhoz, hogy megkóstolják belülről a lángot  ツ


Feldolgozásnál használjunk gumikesztyűt és védőszemüveget is!
Gyerekektől tartsuk távol!

Vigyázat! Extrém erős!

 

 

 

A szárított (dehidratált) chili tovább tartja meg az illatát, frissességét és aromáját, ha jól lezárt üvegben
és sötét-hűvös helyen tároljuk!